REGLEMENT BEKER VAN WEST-VLAANDEREN

-        Deze beker wordt voor de 1e maal terug georganiseerd tijdens seizoen 2023-2024.

-        Er wordt normaal gespeeld op zondagnamiddag met aanvang 14u00, evenwel kan men mits onderlinge overeenkomst ook spelen de zaterdagnamiddag of de vrijdagavond.  Ook het aanvangsuur kan in onderling overleg gewijzigd worden.

-        Bij wijziging van data/uur bereiken beide ploegen een overeenkomst, deze wordt dan gemeld aan het organiserend comité zodat deze hun fiat hierover kunnen geven.

-        Elke club kan een onbeperkt aantal ploegen inschrijven.
Het inschrijvingsgeld per ploeg bedraagt
25,00 euro te storten op rekening

PFV W-Vl BE38 9734 4787 2272 met vermelding naam ploeg en volgnr(s).

Uiterste datum van inschrijving is 1 november 2023, betaling geldt als inschrijving

-        Deze beker staat open voor ALLE aangesloten clubs bij PFV West-Vlaanderen, dus ook de clubs die niet deelnemen aan de competitie.

-        Spelers die aantreden op Vlaams of nationaal niveau zijn van deelname uitgesloten, met uitzondering van dames die aantreden op Vlaams niveau. 
Ook recreanten mogen deelnemen.

-        Speler(s) van ploegen die uitgeschakeld zijn voor de beker, mogen niet meer opgesteld worden in een andere ploeg van de club die wel nog verder bekert.
Eenmaal ingeschreven op het wedstrijdblad wordt een speler beschouwt als spelend lid van deze ploeg en kan niet meer spelen voor een andere ploeg van zijn club.

-        Clubs die deelnemen en niet over binnenterreinen beschikken moeten hun wedstrijden op verplaatsing spelen.  Als er twee ploegen tegen elkaar uitkomen waarvan beide clubs niet over binnenterreinen beschikken, dient de thuisploeg uit te kijken naar een bevriende club om daar te mogen spelen.

-        De clubs dienen rekening te houden met hun capaciteit van terreinen indien er meerdere ploegen thuis getrokken worden.  Andere speeldag of ander aanvangsuur kan oplossing zijn.
Voor de 1e ronde met 6 individuele spelen (dus 6 terreinen) kan de club die over geen 6 terreinen beschikt deze 1e ronde in 2 delen afwerken.
Bijvoorbeeld : club heeft 6 terreinen, maar er spelen 2 ploegen thuis.  Dan kan men de 1e ronde telkens verdelen over 2x3 terreinen en daarna de andere 3 spelers ook over de 2x3 terreinen.
Zelfde scenario indien de club maar over 3 terreinen beschikt.

-        Elke ploeg bestaat uit minimum 6 spelers en maximum 8 speler, willekeurig uit het bestaand spelerspotentieel van de club.  Dat wil zeggen dat men de teams niet moet samenstellen volgens de ploeg waarin ze in competitie spelen.

Er moet steeds 1 dame opgesteld worden, zij wordt altijd als eerste ingeschreven op het wedstrijdblad (bij nr1 dus).  Uiteraard mogen er meerdere dames deel uitmaken van de ploeg, maar altijd 1 dame is verplicht!
De ingeschreven ploegen zullen genummerd worden volgens het ingeschreven aantal ploegen per club; bijv: club X schrijft zich in met 4 ploegen, deze ploegen zijn dan X1, X2, X3, X4.
We nummeren deze bekerploegen om verwarring met de competitieploegen te voorkomen.

-        Er wordt een voorronde gespeeld om de eerste ronde te kunnen aanvatten met 64 of 32 ploegen afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

-        Ploegen die forfait geven worden bestraft met een geldboete van 200 euro, waarvan 100 euro naar de tegenpartij gaat.

-        Bij de loting voor de voorronde en de eerste ronde mogen er geen ploegen van dezelfde club tegen elkaar uitkomen.

-        Speeldata : voorronde 26nov23 – 1e ronde 17dec23 – 2e ronde 28jan24 – kwartfinales 25feb24- halve finales 3 mar24 en de finale 10 en 17 maart 24.

-        Verloop van bekerwedstrijd:

1e ronde spelen de 6 spelers individueel tegen elkaar.

2e ronde spelen we met 3 doubletten tegen elkaar.

3e ronde spelen we met 2 tripletten tegen elkaar.
Tijdens elke ronde moet er minimum 1 dame opgesteld worden.
Meerdere dames mogen opgesteld worden.
Deze dame wordt altijd als eerste op het wedstrijdblad ingeschreven (dus naast nr 1).
Er mag vrij gewisseld worden na elke ronde.

Er zijn 31 punten te verdienen, winst individueel = 2pt (12max), winst doublette = 3pt (9max), winst triplette = 5pt (10max).

Ploeg met de meeste punten gaat door naar de volgende ronde.-
We vragen wel aan de ploegen om alle wedstrijden uit te spelen en niet te stoppen indien de score het al duidelijk maakt wie er gewonnen is.

-        Verloop wedstrijddag
Terreinen klaarmaken en computer moet klaar staan.
Het wedstrijdblad voor de beker wordt gedownload en er worden 2 invulbladen uitgeprint (één voor elke ploegkapitein).
Zoals bij competitiewedstrijden kan de thuisploeg opwarmen een uur voor de wedstrijd en gedurende 20min, nadien is het aan de bezoekers om op te warmen en zij krijgen ook 20min.
Het laatste kwartier kunnen beide ploegen opwarmen.

Thuisploeg maakt kenbaar aan de bezoekers op welke terreinen welke wedstrijden zullen doorgaan.
Ondertussen vullen beide kapiteins hun ploeg in op het invulblad.  Als beide kapiteins de namen van de spelers hebben ingevuld, kan men gezamenlijk de namen invullen in het wedstrijdblad op de computer.
We passen deze werkwijze toe omdat de kapiteins hun ploeg(en) niet zouden opstellen in functie van kennis en sterkte van de tegenstrever(s).
Na het gezamenlijk invullen kan men overgaan tot het spelen van de 1e ronde (6 individuelen).

Per ronde wordt dit dus zo gedaan, op die manier kan men geen spelers gaan vergelijken en je ploeg aanpassen aan de tegenpartij.

De kapiteins houden ook de score bij op het invulblad en deze kan men dan tezamen invullen op het wedstrijdblad na elke ronde.

Wat indien er geen dame aanwezig is?

Dan kunnen er maar 5 spelers opgesteld worden en verliest men alle wedstrijden waarin een dame verplicht was; 1 wedstrijd individueel, 1 wedstrijd doublette en 1 wedstrijd triplette met forfaitcijfers.

-        Het wedstrijdblad.
De effectieve spelers worden ingeschreven van 1 tem 6, met de dame steeds op nr1.
De nrs 7 en 8 zijn de reserven.
Elke ploeg vult de namen apart in op een blad, nadat beide ploegkapiteins hun namen hebben ingevuld worden de namen op het wedstrijdblad overgenomen..
Men speelt tegen elkaar volgens de gegeven nummering; 1 tegen 1, 2 tegen 2 enz… enkelspel.
Doublette 1 (met dame) tegen doublette 1 (2tegen2, 3 tegen3), triplette 1 tegen triplette 1 en triplette 2 tegen triplette 2.
Na de wedstrijd wordt het wedstrijdblad uitgeprint en getekend door beide kapiteins.  Het scheidsrechtersblad wordt ingescand en doorgemaild naar penningmeester.pfvwvl@gmail.com.

 

 

 

-        De finale zal gespeeld worden met een heen- en terugwedstrijd.
De bekerwinnaar is de ploeg die over beide wedstrijden de meeste punten heeft behaald.
De PFV W-Vl zal dan op elke finalewedstrijd een scheidsrechter aanduiden, waarvan de PFV Wl de kosten zal dragen.

VOORRONDE ZONDAG 17 DECEMBER
       
31 DE BOUCHON 1   OOSTENDE 1      ( in  OPC)
32 DEN AKKER 4   (in  Oedelem)   OOSTENDE 2
33 GULDEN KAMER 1   KORTRIJK
34 ZEEMEERMIN 1   DE BOUCHON 3
35 DEN AKKER 3   ZEEMEERMIN 2
36 GULLEGEM   BLANKENBERGE
       
1STE RONDE MET 16 PLOEGEN
ZONDAG 28 JANUARI
       
41 GULDEN KAMER 3   W 34
42 GULDEN KAMER 2   W 36
43 DE BOUCHON 2   DEN AKKER 1
44 DE VUURTOREN   W 35
45 W 31   ZEEMEERMIN 3
46 W 33    JEANNE D'ARC 2
47 DE BEVERS   DEN AKKER 2
48 JEANNE D'ARC 1   W 32
       
KWART FINALE MET 8 PLOEGEN
ZONDAG 3 MAART
       
51 W 45   W 43
52 W 42   W 41
53 W 47   W 46
54 W 44   W 48
       
HALVE FINALES MET 4 PLOEGEN
ZONDAG 10 MAART
       
61 W 54   W 52
62 W 53   W 51
       
FINALE 
WINNAAR 61 -62
HEENWEDSTRIJD 17 MAART
TERUGWEDSTRIJD 24 MAART