MELI – MELO

Wanneer: wekelijks maar steeds een andere dag. 1e week op maandag, 2e week op dinsdag, 3e week op woensdag, 4e week op vrijdag.

Praktisch: Maandag 4.03.1919, dinsdag 12.03.1919, woensdag 20.03.1919, vrijdag 29.03.1919 enz…..

Inleg: 1 euro

Prijzen: Wekelijks wordt het inschrijvingsgeld evenredig verdeeld onder 4 spelers namelijk:

1e heer met licentie, 1e dame met licentie, 1e recreant heer, 1e recreant dame.

Per maand wordt een eindklassement opgemaakt. OPC schenkt een fles Cava of wijn (naar keuze van de winnaar) aan 1e heer en 1e dame zowel bij de licentiehouders als de recreanten.

Spelformule: Er wordt gespeeld volgens de bestaande tabellen meli-melo of PC-programma, maar om de duurtijd te beperken duurt een ronde maximaal 1 uur.
Wanneer de bel gaat wordt de mène uitgespeeld, is de stand gelijk wordt er nog een bijkomende mène gespeeld.
Tussen 2 ronden is er een drank- of plaspauze van max. 10 minuten.

Zoals tijdens de gewone spelnamiddagen kan iedere speler zelf kiezen om als schutter of pointeur te spelen. Bij ongelijkheid hebben de eerst ingeschrevenen de voorkeur.

Er wordt gestreefd om zoveel als mogelijk in doublet te spelen.

Er wordt binnen gespeeld vanaf 1 september tot en met 30 april. Er wordt buiten gespeeld vanaf 1 mei tot en met 31 augustus. Het is mogelijk om af te wijken van deze regeling indien  de 2 ploegen akkoord gaan.

Aanvang: De meli-melo start om 14.30 u. Voor een vlot verloop aanvaarden wij inschrijvingen tot 14.15 u. Ben je opgehouden (bv.file) geef een seintje 059/808946 (OPC)

Scheidsrechter: De spelleider (degene die de tafel doet) treedt op als scheidsrechter. Andere discussies of problemen worden beslecht door de spelleider, bijgestaan door de sportleider OPC of indien niet aanwezig een ander bestuurslid.

Enkel leden OPC  kunnen een prijs ontvangen.